Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barfoed ryger ud af Folketinget

Den tidligere formand for de Konservative, Lars Barfoed, bliver ikke genvalgt til Folketinget.

Det Konservative Folkeparti holder valgfest i Jazzhouse i København på valgdagen, torsdag den 18. juni 2015. Lars Barfoed
Det Konservative Folkeparti holder valgfest i Jazzhouse i København på valgdagen, torsdag den 18. juni 2015. Lars Barfoed

De Konservatives store nederlag ved folketingsvalget rammer også den tidligere partiformand Lars Barfoed (K) hårdt. Han må fredag formiddag konstatere, at han mister sin plads i Folketinget.

Partiet taber nemlig sit ene mandat i Københavns Storkreds, og det betyder et farvel til Lars Barfoed, der var opstillet til valget på Frederiksberg.

De Konservative fik torsdag et historisk dårligt valg og endte på 3,4 procent af stemmerne. Det udløser seks mandater i Folketinget - to færre end i 2011.

Foruden Lars Barfoed må også finansordfører Mike Legarth (K) og børne- og undervisningsordfører Daniel Rugholm (K) sige farvel til Christiansborg.

Lars Barfoed forlader en lang karriere på Christiansborg, der både har budt på ministerposter og et tre et halvt år langt formandskab for Det Konservative Folkeparti.

Hans politiske tid i Folketinget begyndte tilbage i 2001, hvor han første gang blev valgt ind. I 2005 satte han sig på sin første ministerpost, hvor han fik ansvaret for familie- og forbrugeranliggender. Han nåede dog kun at sidde på posten i et års tid, før den såkaldte kødskandale i 2006 førte til hans afgang. Her kom det frem, at virksomheder i en årrække havde solgt for gammelt kød, uden der blev grebet ind fra myndighedernes side.

Efterfølgende har han siddet som både transportminister og justitsminister.

I 2011 blev Lars Barfoed enstemmigt valgt som Det Konservative Folkepartis nye formand efter Lene Espersen. En formandspost, som han overlod til den tidligere Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen (K) i 2014.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.