Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barfoed i grundlovstale: Borgeren før systemet

I sin grundlovstale langer de Konservatives formand Lars Barfoed ud efter skattevæsnet, som han mener tilsidesætter danskernes retssikkerhed.

Både K-formand Lars Barfoed og SF-formand Pia Olsen Dyhr holdt grundlovstaler ved Dansk Metal-arrangement på Metalskolen i Jørlunde, Slagslundevej 13, 3550 Slangerup torsdag d. 5 juni 2014.
Både K-formand Lars Barfoed og SF-formand Pia Olsen Dyhr holdt grundlovstaler ved Dansk Metal-arrangement på Metalskolen i Jørlunde, Slagslundevej 13, 3550 Slangerup torsdag d. 5 juni 2014.

Vi skal indrette vores samfund sådan, at borgeren altid kommer før systemet. Det er ånden i Grundloven, siger de Konservatives formand Lars Barfoed (K) i sin grundlovstale i dag.

»Der er efterhånden mange - og skræmmende - eksempler på, at skattevæsenet igen og igen opfører sig som en stat i staten,« siger Barfoed, der også lægger vægt på, at det på ingen måde er medarbejderne, den er gal med.

»Det er selve systemets indretning, der tilsidesætter almindelig rimelighed og retssikkerhedsmæssige principper.«

Og netop derfor er det blevet nødvendigt at styrke borgerens retssikkerhed overfor myndighederne.

»Der skal mere retfærdighed, proportionalitet og ligeværdighed ind i systemet. Der er mange positive sider ved det danske samfund, men vores bureaukratiske og uigennemskuelige velfærdssystem med tilhørende myndigheder, love og regler har vokset sig for stort,« siger den konservative formand.

Og det er et budskab, vi især skal huske på Grundlovsdag, hvor vi fejrer den lov, der sikrer vores demokrati, vores frihedsrettigheder og vores retssikkerhed, påpeger han.

»Borgerne bliver klemt af systemet, ansvaret udviskes og Grundlovens rettigheder trædes under fode. Vi skal have et moderne og effektivt samfund, men vi skal også have et menneskeligt samfund. Vi må indrette os sådan, at borgeren altid kommer før systemet. Det er ånden i Grundloven.« siger Lars Barfoed.

Grundlovstalen blev også brugt til lidt selvransagelse. Vi befinder os nemlig i den værste politiske tillidskrise i over 40 år. Ikke siden jordskredsvalget i 1973 har tilliden til politikerne været så lav, siger den konservative leder.

»På Christiansborg bliver der brugt alt for megen tid på taktik og spin i stedet for det politiske indhold. Der bliver brugt alt for meget krudt på at skyde på hinanden i stedet for at tale om ens egne synspunkter og ideer. Og personsager fylder alt for meget i forhold til politiske tanker,« siger han og giver også medierne en del af skylden.

»Taktik, spin, personsager og tolkning af motiver fylder alt for meget i forhold til den politiske substans.«

Og mon ikke der gemmer sig en hilsen til de seneste ugers ballade om Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) i det sidste.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.