Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barfoed: Elbæk tæt på at føre udvalget bag lyset

Den konservative formand anklager kulturminister Uffe Elbæk for at være tæt på at føre Kulturudvalget bag lyset i sagen om den cirkusuddannelse, der har fået penge på finansloven.

Kulturminister Uffe Elbæk ankommer til samråd tirsdag.
Kulturminister Uffe Elbæk ankommer til samråd tirsdag.

Det er slet ikke sikkert, at den cirkusuddannelse, der fik tildelt flere millioner kroner i finansloven, skal ligge på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, AFUK, som kulturminister Uffe Elbæk har tætte relationer til.

Sådan lyder det fra kulturministeren, der i et samråd i Folketingets kulturudvalg forsvarer sit tætte forhold til AFUK, hvor hans mand er ansat, og hvor han selv har siddet i bestyrelsen. Men den forklaring giver den Konservative formand, Lars Barfoed, ikke meget for.

Han henviser til et notat fra Kulturministeriet fra januar 2012, hvor der netop står, at den nye uddannelse skal være i AFUK-regi.

- Ministeren bringer sig meget tæt på en mistanke om at forsøge at føre udvalget bag lyset ved at give den fremstilling af sagen, siger Lars Barfoed.

Elbæk afviser

Ifølge Barfoed står der i notatet, at man ønsker en forsøgsordning med en artistuddannelse på AFUK.

- Så kan ministeren da ikke påstå, at det ikke er hensigten at den uddannelse skal foregå på AFUK, når det allerede dengang fremgik helt tydeligt af det notat, siger han.

Uffe Elbæk afviser dog kritikken.

- Når der bliver refereret til AFUK, så er det, fordi AFUK står for det helt klare faglige miljø omkring nycirkus. Det er der ingen tvivl om, men når jeg så siger, at det ikke er givet, at uddannelsen ender der, så er det, fordi der i finanslovsbemærkningerne ikke stå eksplicit AFUK, siger han.

- Det er ikke, fordi jeg vil føre udvalget bag lyset, det er faktisk for at være meget meget præcis i forhold til den beslutningstekst, der ligger i forbindelse med finansloven, siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk skal også forklare, hvorfor han i sin tid som minister har brugt i alt 180.000 kroner på fem arrangementer for kulturudvalget på AFUK.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks