Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Banke-modstander: V-medlemmerne støtter os

Byrådsmedlem Hanne Lumby fra Fredericia er ikke bange for at blive smidt ud af Venstre, hvis hun er med til at ekskludere Thomas Banke. Der er bred opbakning fra medlemmerne, mener hun.

Fredericias borgmester Thomas Banke (V) har besluttet sig for at blive som borgmester i Fredericia.
Fredericias borgmester Thomas Banke (V) har besluttet sig for at blive som borgmester i Fredericia.

Fredericia-borgmester Thomas Banke (V) bliver onsdag ekskluderet fra Venstres byrådsgruppe og dermed fra partiet.

Det fastslår Hanne Lumby, der er et af de fire byrådsmedlemmer fra Venstre, der vil af med den skandaleombruste borgmester. Hun afviser samtidig truslen fra lokalbestyrelsen om, at de fire selv vil blive smidt ud, hvis de ikke ombestemmer sig.

- Det vil jeg slet ikke forholde mig til, for jeg kan ikke forestille mig, at en eksklusion overhovedet vil komme på tale. Bestyrelsen er slet ikke i tråd med de menige medlemmer. Langt de fleste medlemmer er enige med os i, at vi ikke kan være tjent med Thomas Banke som borgmester, siger Hanne Lumby.

Borgmesteren beskyldes blandt andet for omfattende rod med sit personlige regnskab og for misbrug af kommunens kontokort. Han har efterfølgende betalt pengene tilbage, men skaden er sket, understreger kritikeren.

- Som borgmester i Fredericia Kommune er man arbejdsgiver for 4.200 medarbejdere, og som sådan skal man være et forbillede. Alle kan begå fejl og misforstå reglerne, men her er der tale om gentagne regelbrud, siger Hanne Lumby.

Når Thomas Banke bliver smidt ud af byrådsgruppen, meldes han ifølge Venstres regler automatisk ud af partiet. Hvis de fire byrådsmedlemmer efterfølgende selv bliver ekskluderet, har Venstre kun en enkelt politiker i byrådet, Pernelle Jensen. Det er så op til hende at afgøre, om Thomas Banke kan tages til nåde.

- Den situation har jeg tænkt på, og jeg er klar til at lade Thomas komme tilbage til gruppen, hvis det kommer så vidt, siger Pernelle Jensen.

Hun opfordrer dog sine partifæller til at besinde sig og opgive eksklusionen af borgmesteren.

- Jeg synes, vi skulle sættes os ned og finde ud af, hvordan vi kan samarbejde fremadrettet, siger V-politikeren.

Pernelle Jensen stemte selv for det mistillidsvotum, som byrådet i december gav til Thomas Banke, men har altså siden ombestemt sig. Det samme har politikerne fra Konservative og Dansk Folkeparti, men der er fortsat et massivt flertal imod borgmesteren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.