Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Både mor og far får ret til post om børnene

Ligestillingsminister Manu Sareen indskærper nu over for landets kommuner, at skilte forældre begge skal modtage post om deres fælles børn.

Det er kønsdiskrimination, hvis en far går glip af relevant information om sit barn, fordi han ikke lever sammen med barnets mor.

Det mener ligestillingsminister Manu Sareen (R), som ifølge Information »indskærper« over for landets kommuner, at begge forældre skal modtage den samme post om deres børn fra det offentlige, uanset om de bor sammen eller ej.

»Det er ikke at behandle forældre ligeværdigt, når kun den ene får besked fra kommunen om for eksempel tilbud i børnehaven. Vi er altså i 2015, og der er ikke en etter og en toer i den sammenhæng. Begge forældre skal selvfølgelig have mulighed for at udøve forældreskabet på lige fod,« siger Manu Sareen til Information.

I dag er barnet typisk registreret i moderens navn, hvilket betyder at kun hun får post om barnet, selvom forældrene deler forældremyndigheden.

Ministeren mener, at indskærpelsen vil have en kraftig signalværdi, og overgangen til digital post 1. november sidste år burde gøre det enkelt at sende posten til begge forældre, understreger han.

Ligebehandlingsnævnet har ifølge Information behandlet flere sager, hvor en kommune kun har givet den ene forælder relevant information om barnet, selvom forældremyndigheden er delt.

Her er det blevet fastslået, at der er tale om forskelsbehandling, og senest har nævnet givet en klager medhold i, at kommunen skal sende indskrivningsbreve til begge forældre, når et barn skal begynde i skole.

Pia Færch, der er chef for Kommunernes Landsforenings (KL) Kontor for Digitalisering og Borgerbetjening, skriver i en kommentar til Information, at KL »naturligvis« tager Ligebehandlingsnævnets afgørelse til sig. KL forventer desuden, at alle kommuner er blevet opmærksomme på afgørelsen og justerer praksis, hvis der ikke hidtil er blevet sendt brev til begge forældre, lyder det også i kommentaren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.