Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Både faglærte og ufaglærte arbejder videre efter pensionsalderen

Syv ud af ti, der arbejder videre efter pensionsalderen, er nu ufaglærte eller faglærte, viser en ny analyse.

En ny analyse fra Finansministeriet viser at både ufaglærte og faglærte fylder godt i statistikken over de der arbejder videre i pensionsalderen. Scanpix/Steffen Ortmann
En ny analyse fra Finansministeriet viser at både ufaglærte og faglærte fylder godt i statistikken over de der arbejder videre i pensionsalderen. Scanpix/Steffen Ortmann

København. 85.000 af de ældre over 65 år, som stadig er på arbejdsmarkedet, er i dag ufaglærte eller faglærte.

Det viser en analyse fra Finansministeriet, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

De to grupper udgør nu næsten 70 procent af den samlede beskæftigelse for personer over 65 år.

- Normalt ville man sige, at det typisk er de veluddannede og til dels de selvstændige, som arbejder efter de 65 år. Det er ganske interessant, at tendensen nu også viser sig blandt dem, som ikke er højtuddannede, siger Mona Larsen, seniorforsker på SFI, til Finans.

Tallene dækker over det faktum, at langt de fleste danskere, som i dag er 65 år eller derover, også er enten ufaglærte eller faglærte, og at det er godt halvdelen af de højtuddannede på 65 år, som stadig arbejder, mens det kun er godt 20 procent af de ufaglærte på 65 år.

Men fra 2008 til 2015 er beskæftigelsesfrekvensen for seniorer i alderen 60-69 år steget mest for ufaglærte og faglærte.

Finansminister Kristian Jensen (V) mener, at tallene godtgør regeringens planer om at hæve pensionsalderen ved lov.

- Det er for mig dokumentation for, at det er fair at bede folk om at blive lidt længere på arbejdsmarkedet, siger han til Finans.

3F-formand Per Christensen mener på ingen måde, at Finansministeriets tal kan bruges til at godtgøre højere folkepensionsalder.

DF og S fastholder også deres modstand mod at sætte pensionsalderen op ved lov.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.