Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
B-tinget

Vi skal turde fortsætte religionskritikken

Marie Krarup (DF)
Marie Krarup (DF)

Terrorangrebet i Paris indgyder angst. Ved angrebet råbte voldsmændene: ”Allah er den største” og bagefter: ”Vi har hævnet vores profet.” Det er frygteligt uhyggeligt at måtte se i øjnene, at forhåbningerne om at kunne integrere store muslimske mindretal i Europa er slået fejl. Angrebet er udført at personer, der er vokset op i Frankrig og derfor burde have overtaget den frie verdens værdier. Det har de tydeligvis ikke. Omvendt har de vendt sig i had imod den ypperste repræsentant for den frie verden – den frie presse, der turde bruge sin ytringsfrihed til religionskritik.

Hjemmedyrkede og selv-radikaliserede terrorister er ikke nogen nyhed i Europa. Man skal ikke læse længe i de islamiske kernetekster – koranen og sunna (historier og profeten Muhammeds liv) - før man opdager, at det grufulde terror-angreb sagtens kan forklares ud fra teksterne og dogmerne i islam. Vi ser i dag en bred tendens i hele Europa imod, at unge muslimer tager deres religion mere alvorligt. Langt flere unge piger går i dag med slør end for 20 år siden. Mange unge muslimer ser ned på deres sekulariserede forældre, fordi de efter deres mening ikke har sat sig ordentligt ind i  religionen, og de unge vender sig i stigende grad imod en mere bogstavtro udlægning af islam.

Det er selvsagt umuligt at forhindre eller forbyde, at folk gennemlever en religiøs vækkelse, selvom en sådan vækkelse kan føre til uhyggelige gerninger. Det bedste vi kan gøre for at undgå, at Danmark bliver udsat for islamisk terror, er at begrænse yderligere indvandring fra muslimske lande. Dernæst skal vi naturligvis blive ved med at kritisere islam, ligesom vi kritiserer alle andre religioner og ideologier. Og så skal vi fastholde, at man ikke må opfordre til vold, selvom det indgår i et religiøst budskab.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.