Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
B-tinget

Vi er ikke i krig mod islam

Sophie Løhde (V)
Sophie Løhde (V)

Terrorens gyselige ansigt ramte sidste weekend København, og to uskyldige mennesker blev dræbt. Fem betjente blev såret, og et helt land blev rystet. Rystet, som franskmændene blev det for en måned siden og andre før dem.

Terroren er desværre begået af radikaliserede muslimer, der hylder islamistiske terrororganisationer som Islamisk Stat og Al-Qaeda. Men så meget desto mere er det vigtigt at huske på, at vi ikke skal gøre det til en kamp mellem religioner.

Vi er ikke i krig mod islam, vi er i krig mod radikalisering og ekstremisme. Både når vi bekæmper terroranslag herhjemme i Danmark, eller når vi deltager i den internationale koalition i Irak, der kæmper mod mørkemændene i Islamisk Stat.

Jeg vil ikke acceptere præmissen om, at vi skulle være i krig mod islam, eller at alle verdens muslimer skulle være i krig mod Danmark. Det ville i øvrigt også være en krig mod danske muslimer.

Jeg ved godt, at det er terroristernes præmis. De slår ihjel i Allahs navn, men de har ikke ret, og de må ikke få ret. De er ekstremistiske tåber, der gør de værste ugerninger i guds navn i stedet for at vise medmenneskelighed i samme guds navn. De prøver at få os alle til at hoppe på, at det er en krig mellem religioner.

Det er det ikke, for både vi og religionerne er større end det.

Det er ikke forkert, at der er et dem og os, det handler bare ikke om religion.

»Dem« er de bestialske mordere i Islamisk Stat og Boko Haram, der torturerer, mishandler, voldtager, halshugger, pisker og fornedrer mennesker på alle tænkelige måder. Det er deres ligesindede, der bringer terror og blodsudgydelse til vores del af verden.

Og »os« er alle, der holder af ytringsfrihed, demokrati, ligeværd, ligestilling og religionsfrihed i en fri verden. Det er os, der kæmper for og tror på de værdier i Danmark og i hele verden – på trods af religion.

Derfor skal vi kæmpe for de værdier og vores rettigheder. Det skal være trygt, at stå på mål for det Danmark, vi holder af, men ikke for dem, der prøver at omstyrte det.

Derfor skal politi og efterretningsvæsen have de nødvendige ressourcer samt bedre udstyr og træning. Myndigheder skal samarbejde bedre og bruge moderne teknologi til bekæmpelse af terrorisme. Og endelig skal der være en regulær antiradikaliseringsindsats i fængslerne.

Det vil alt sammen være skridt i kampen mod ondskaben og forsvaret af vores samfund og dets værdier, uanset om terroristerne måtte være af den ene eller anden herkomst. Dette er ikke en krig mellem religioner, men mod terror og religiøs ekstremisme.

Frihed er for alle, der tør tage den og vil forsvare den uanset religion.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.