Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Venstre snyder med skatten

Ifølge Ekstra Bladet har flere Venstre-medarbejdere fået ekstra løn i form af diæter uden at blive beskattet af den. Partisekretæren afviser.

Venstres Landsmøde.
Venstres Landsmøde.

Flere medarbejdere i Venstre har gennem en årrække fået udbetalt diæter på partiets landsmøder uden at blive beskattet af pengene, selv om de både fik betalt måltider og hotelophold. Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af udtalelser fra en række kilder tæt på partiet, der optræder anonymt.

Ifølge avisen fik medarbejderne udleveret en kuvert med omkring 800 kroner på landsmøderne, og praksissen har efter sigende stået på i perioden 2006 til 2011. Diæterne kom derved til at fungere som ekstra løn, når pengene ikke blev beskattet.

»Man kan sige, at diæterne er overflødige. Det er jo sådan en slags lommepenge. Jeg forstod aldrig helt præcist, hvorfor vi fik pengene, men jeg var da godt tilfreds med, at det var sådan. Så det er faktisk ikke noget, jeg har spurgt ind til, hvad det var,« siger en tidligere ansat i Venstre, der ikke vil have sit navn i avisen, til Ekstra Bladet.

I et officielt svar fra Skat lyder det, at sådanne diæter er skattepligtige:

»Hvis en virksomhed udbetaler diæter til sine medarbejdere og samtidig dækker de tilsvarende udgifter til hotelophold og måltider efter regning, er diæterne fuldt ud skattepligtige. Virksomheden skal i så fald indeholde skat i de udbetalte beløb«.

Skatteadvokat Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christensen vurderer, at Venstre burde have lagt diæterne oven i medarbejdernes løn og beskattet dem. Ekstra Bladets kilder i partiet har gennemgået deres lønsedler fra de pågældende måneder, og diæterne er ikke blevet lagt til lønnen.

»Når Venstre er arbejdsgiver, er der ingen tvivl om, at diæterne burde have været lagt oven i de ansattes løn den pågældende måned. Man giver nogle penge kontant, som burde være beskattet som løn,« siger Torben Bagge til Ekstra Bladet.

Venstres partisekretær, Claus Richter, afviser, at partiet har snydt med skatten, og han siger, at diæterne ikke har eksisteret, siden han blev ansat i januar 2012.

»Tidligere har man udbetalt diæter til folk – det er jo meget normalt. Det gør man også til ansatte i en virksomhed, og så bruger de dem til at købe mad og drikke for, mens de er af sted på en eller anden rejse. Det har vi ikke længere. Hvis du har udgifter som ansat i Venstre, mens du er på arbejde, så kan du få udgifterne refunderet efter rejsen,« siger han til Ekstra Bladet og understreger, at Venstre overholder loven.

Ifølge Ekstra Bladet måtte lønmodtagere på tjenesterejse i 2013 maksimalt modtage 455 kroner per døgn i skattefri diæter, og pengene skal dække kost under rejsen. Hvis medarbejderen får betalt alle sine måltider, må arbejdsgiveren maksimalt udbetale 25 procent af diættaksten til det, der kaldes småfornødenheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.