Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Ni menneskehandlede børn kom til Danmark i 2016

Rapport fra Center mod Menneskehandel viser en stigning i menneskehandel i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Anonymt foto af en handlet, nigeriansk kvinde, der er blevet udvist af Danmark. Hun blev sendt til Danmark fra Spanien af sin prostitutionsbagmand, der havde hentet hende i en nordnigeriansk landsby. Hendes forældre døde, da hun var lille. Scanpix/Bax Lindhardt/arkiv
Anonymt foto af en handlet, nigeriansk kvinde, der er blevet udvist af Danmark. Hun blev sendt til Danmark fra Spanien af sin prostitutionsbagmand, der havde hentet hende i en nordnigeriansk landsby. Hendes forældre døde, da hun var lille. Scanpix/Bax Lindhardt/arkiv

København. Danmark oplever i disse år rekordmange tilfælde af mennesker, der er kommet til landet gennem menneskehandel.

Alene i 2016 blev 121 personer i alderen ni til 57 år klassificeret som værende kommet hertil som et led i menneskehandel af forskellig slags, skriver Jyllands-Posten.

I 2007 var tallet nede på 17 personer, viser den seneste rapport fra Center mod Menneskehandel, som hører under Socialstyrelsen.

Størstedelen af de 121 handlede mennesker var kvinder, der kom fra Nigeria.

En af de mere chokerende beretninger i rapporten afslører, at ni menneskehandlede børn kom til Danmark i 2016.

De var mellem ni og 17 år, og tre af dem var drenge, mens seks var piger, hvor størstedelen af dem blev handlet til udnyttelse i prostitution og kom fra Nigeria.

Mindreårige har dog kun udgjort en relativt lille procentdel af menneskehandlede personer siden 2007, vurderer Center mod Menneskehandel i rapporten.

Rapporten baserer sig på Udlændingestyrelsens såkaldte handelsvurderinger. De afgør, om et menneske har været offer for menneskehandel eller ej.

Og den betegnelse er tilsyneladende meget bred, mener Christian Groes, lektor og antropolog ved Roskilde Universitet, der er forsker i migration og menneskehandel.

Han mener, at man skal passe på med at konkludere noget entydigt ud fra menneskehandelsrapporten. Der er ifølge ham mange gråzoner, når man skal klassificere noget som værende menneskehandel i dansk lovgivning.

- Mange danskere tror, at når man snakker menneskehandel, så er der tale om nogle mennesker, der er blevet tvunget ind i en bil og derefter kørt til Danmark. Men i dansk lovgivning bliver menneskesmugling af migranter ofte klassificeret som menneskehandel, siger universitetslektoren til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.