Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Forslag om fleksible dagpenge er droppet

Regeringens dagpengekommission har forkastet idéen om, at dagpengene kunne strammes eller lempes i takt med ledigheden, erfarer Jyllands-Posten fra kilder i og omkring kommissionen.

Forslaget om fleksible dagpenge, hvor dagpengeperioden bliver forlænget under lavkonjunkturer med høj ledighed og til gengæld forkortes, når det går godt, er fra flere sider blevet set som en måde at nå til en politisk enighed om dagpengesystemet.

Men forslaget er nu en gang for alle forkastet af regeringens dagpengekommission, erfarer Jyllands-Posten fra kilder i og omkring kommissionen.

Derfor bliver politikerne også nødt til at tage stilling til spørgsmålet om dagpengeperiodens længde og regler for genoptjening af dagpengeret. Det slår professor i arbejdsmarkedspolitik på Aalborg Universitet Henning Jørgensen fast over for Jyllands-Posten.

»Så har vi balladen. Der kommer ikke den nemme, teknokratiske smutvej ud af det hele, som nogle måske havde håbet på. Men jeg kan godt forstå det, for hvordan afgør man, om ledigheden er for høj eller for lav?,« siger han til avisen.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), opfordrer Helle Thorning-Schmidt (S) til snart at melde klart ud, så vælgerne ved, hvad de har at forholde sig til inden et valg.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) ønsker ifølge Jyllands-Posten fortsat at afvente kommissionens endelige anbefalinger, som kommer til september.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.