Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Europas ledere vil sende bådflygtninge hjem

I et fortroligt dokument lækket fra EU-topmødet torsdag eftermiddag fremgår det, at regeringslederne har tænkt sig at blive enige om, at bådflygtninge skal sendes hjem igen.

Den aftale, som EUs stats- og regeringschefer forventes at indgå torsdag, vil indeholde en plan om, at størstedelen af de bådflygtninge, der når til Europa, skal vendes 180 grader og sendes hjem igen.

Det viser et lækket dokument, som avisen The Guardian har fået fat i.

Det fremgår også af dokumentet, at håbet om, at der skal laves flere redningsaktioner på havet, er så godt som knust nu.

Faktisk bekræfter torsdagens aftaledokument blot det, som udenrigsministrene blev enige om på deres møde mandag: Der skal sættes flere midler af til de kystbevogtningsoperationer, der allerede eksisterer ud for Italiens kyst.

Og så forventes regeringslederne også at blive enige om, at indsatsen for at identificere, fange og destruere bådene, inden de bliver brugt af menneskesmuglerne, skal sættes i system igen.

På trods af at man ikke vil prioritere redningsaktionerne til havs, og stadig kun vil patruljere 30 kilometer ud for Italiens kyst, står der ifølge The Guardian også følgende i aftaleteksten fra Europas ledere:

»Vores førsteprioritet er at forhindre, at flere mennesker dør ude på havet. Derfor har vi besluttet at styrke vores tilstedeværelse til havs, for at bekæmpe menneskesmuglerne, for at forhindre illegale immigranter and for at styrke den internationale solidaritet.«

Og så vil EU-lederne støtte al indsats for at genetablere et stabilt styre i Libyen og se mere på situationen i Syrien, der er medvirkende til at drive mennesker på flugt.

Der vil blive sendt mere hjælp til de lande, der er hårdest ramt af det store antal bådflygtninge - altså Italien, Malta og Grækenland. Og så vil man give ophold til 5.000 flygtninge, der skal fordeles mellem EU-landene på frivillig basis. Her er Danmark ikke med i regnestykket.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.