Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Claus Hjort vil hæve pensionsalderen for politikere

Vederlagskommissionen vil ændre pensionsforholdene for politikere, men regeringen vil kun hæve pensionsalderen

Politikerne på Christiansborg kan formentlig snart se frem til at skulle gå senere på pension.

Ifølge Ekstra Bladets kilder vil regeringen hæve politikernes pensionsalder fra efterlønsalderen til folkepensionsalderen.

Det er en justering på mellem tre og fem år afhængig af den enkelte politikers alder, da efterlønsalderen reguleres gradvist op i forhold til ens fødselsdato.

Selve pensionsordningen vil finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) dog ikke pille ved, selv om den såkaldte Vederlagskommission tidligere på året lagde op til, at politikerne skulle have mere i løn, men mindre i pension.

Vederlagskommissionen lagde op til en lønstigning på omtrent 15 procent til folketingspolitikere og ministre og på hele 30 procent for landets 98 borgmestre, fordi hverken borgmestre eller regionsrådsformænd har fået reguleret løn siden 1994.

Da Vederlagskommissionen i april 2014 blev nedsat for at undersøge folketingspolitikeres eftervederlags- og lønforhold, gav Venstre, De Konservative, De Radikale, Socialdemokraterne og SF håndslag på, at de skulle følge anbefalingerne.

Uanset hvad kommissionen ville nå frem til.

Men i begyndelsen af januar trak partierne deres ubetingede støtte tilbage, da en lækage viste, at kommissionen ville anbefale en lønstigning til folketingspolitikere.

Generelt anbefaler kommissionen lønstigninger til både folketingsmedlemmer, ministre, borgmestre og regionrådsformænd. Samtidig foreslås det dog at beskære de folkevalgtes pension, så de fleste grupper samlet set står til at få mindre.

Efter kommissionen fremlagde sin rapport, indbød Venstre-regeringen dog de øvrige partier til forhandlinger trods løftet om at følge kommissionen.

Af samme grund ønsker Claus Hjort Frederiksen ikke at kommentere sagen over for Ekstra Bladet.

- Denne proces er endnu ikke afsluttet, og jeg ønsker derfor ikke på nuværende tidspunkt at kommentere på sagen, lyder det.

Netop spørgsmålet om aflønningen af politikere er på dagsordenen i Folketingets Præsidium på et møde onsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.