Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Avis: Afgørende notat om salg af Dong hold skjult

Det fremgår af et hidtil hemmeligholdt notat, at Finansudvalget havde pligt til at bremse salget af Dong-aktierne, hvis der blev givet et højere bud end de 11 milliarder, de blev solgt for. Finansministeren nægtede at fortælle, hvilke andre bud der var givet, og notatet blev angiveligt aldrig fremlagt for Finansudvalget, afslører ny bog.

Da en del af aktierne i Dong sidste år blev solgt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, ATP og PFA nægtede finansminister Bjarne Corydon (S) at fortælle Finansudvalget hvilke andre bud, der var blevet givet på aktierne.

Finansudvalget havde ellers pligt til at stoppe salget, hvis der var mulighed for at få en højere pris end de 11 milliarder, aktierne blev solgt for, fremgår det af et hidtil ukendt notat fra Kammeradvokaten til finansministeren. Det afsløres i en ny bog, »Det bedste bud«, skrevet af Anders-Peter Mathiasen, skriver Politiken

Notatet er dateret få dage før, salget blev vedtaget af Finansudvalget og SFs trådte ud af regeringen.

Sten Bønsing, som er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, siger til Politiken, at notatet fra Kammeradvokaten skulle have været fremlagt for Finansudvalget.

Finansminister afviser dog kritikken over for Politiken.

»Det står til enhver tid Folketinget og Finansudvalget frit, om de vil tiltræde et aktstykke eller ej. Det gælder også i forbindelse med det aktstykke, som lå til grund for kapitaludvidelsen i Dong,« skriver han i en mail til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.