Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Auken-tilbud: Gratis klimatjek til boligejere

Miljøministeren har indgået en aftale med en række fagfolk, så danske boligejere nu kan få et gratis klimatilpasningstjek.

- Hvis jeg skulle vælge mellem at skovle vand ud af kælderen og rydde op i våde fotoalbums eller få et klimatilpasningstjek, ved jeg godt, hvad jeg ville vælge, siger miljøminister Ida Auken.
- Hvis jeg skulle vælge mellem at skovle vand ud af kælderen og rydde op i våde fotoalbums eller få et klimatilpasningstjek, ved jeg godt, hvad jeg ville vælge, siger miljøminister Ida Auken.

Skybrud og enorme mængder vand i kælderen som konsekvens deraf har i de seneste år været et mareridt, der er blevet til virkelighed for mange danske boligejere.

Ikke desto mindre har kun hver femte dansker ifølge en opgørelse fra forsikringsselskabet Codan gjort noget aktivt for at klimasikre boligen. Det skal der gøres noget ved, mener miljøminister Ida Auken (SF), som netop har indgået en aftale med en række faggrupper om at tilbyde et gratis klimatilpasningstjek til boligejere.

- Det kan være rigtig svært at overskue, hvor man skal begynde, når man skal sikre sin bolig mod oversvømmelser. Heldigvis er der en masse fagfolk, der har helt styr på, hvordan man undgår, at vandet vælter ind i huset. Jeg håber, at et gratis klimatilpasningstjek vil give flere boligejere mod på opgaven, siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

Regningen for skader efter skybrud og voldsomme regnvejr er i de seneste år steget markant, viser nye tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension. Skybrudsskaderne i 2011 udløste i alt erstatninger for 6,2 milliarder kroner.

- Hvis jeg skulle vælge mellem at skovle vand ud af kælderen og rydde op i våde fotoalbums eller få et klimatilpasningstjek, ved jeg godt, hvad jeg ville vælge. Hvis man aktivt går ind og gør noget for at klimasikre sin bolig, har man samtidig noget at forhandle med forsikringsselskabet om, næste gang præmien skal fastsættes, siger Ida Auken.

De gratis klimatjek skal ifølge Ida Auken også bidrage til flere grønne job hos håndværkere og fagfolk.

Det er Danske Anlægsgartnere, De Grønne Kloakentreprenører, Danske Kloakmestre, Dansk Byggeri, Kloakmestrenes TV-inspektion og Danske Maskinstationer og Entreprenører, der tilbyder det gratis klimatilpasningstjek.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.