Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Auken: Jeg hjælper Danmark mod smykkelov

EU-parlamentarikere taler Danmark op efter rædsom smykkelov, siger SF's EU-parlamentariker Margrete Auken.

København: Regeringen rammer Danmarks omdømme med udlændingepakken og smykkeloven, hvor asylansøgere kan fratages værdier over 10.000 kroner uden affektionsværdi.

Danmark taber også point på at skære ulandsbistand og annoncere imod asylansøgere.

Sådan siger SF's EU-parlamentariker, Margrete Auken.

Hun afviser udenrigsminister Kristian Jensens (V) melding om, at EU-parlamentarikerne har været med til at svække Danmarks omdømme ved at få ham og integrationsminister Inger Støjberg (V) i EU-Parlamentet om udlændingepakken.

- Hvis jeg gør noget som helst, så gavner jeg Danmarks omdømme. Det er for at hjælpe Europa og Danmark, så de ikke tror, at vi er blevet tossede alle sammen, siger Margrete Auken.

Det er har for nylig været fremme, at Schweiz og de sydtyske delstater Bayern og Baden-Württemberg også tager værdier som familiesmykker fra asylansøgere for at betale deres ophold ligesom Danmark.

Spørgsmål: - Men det gælder i den danske smykkelov ikke smykker med affektionsværdi?

- Jo, for mandag kunne hun (Inger Støjberg) ikke nævne andet end vielsesringe. Hun siger ikke familiesmykker. I Tyskland har jeg spurgt, om de gør det, selv om det er tilladt. Nej, det gør de da ikke, siger Margrete Auken.

Danmark er blandt fem lande i verden, der giver mest i ulandsbistand, trods regeringens nedskæringer, og er blandt de ti lande i Europa, som modtager flest asylansøgere. Men det er ikke godt nok, mener Margrete Auken.

- Danmark har haft en høj standard og været et foregangsland på det humanitære område og flygtninge. Mandag blev ministrene hele tiden spurgt til, om ikke de er bange for dominoeffekten. Det svarede de ikke på, siger Margrete Auken.

Spørgsmål: - Visegrad-landene - Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet - afviser asylansøgere og vil ikke modtage muslimer. Skal de ikke i EU-Parlamentet ligesom Danmark?

- Jeg kan da godt love, at de skal have bank. Vi har lige haft Polen til en ordentlig gang spanking og før Ungarn, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.