Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Asylcentre lukker på stribe: Fire ud af fem lukket på to år

Sidste år modtog Danmark 3500 asylansøgere. Det er det laveste i ni år, derfor rasler antallet af centre ned.

ARKIVFOTO 2016 af flygtninge-teltlejr i Thisted.
ARKIVFOTO 2016 af flygtninge-teltlejr i Thisted.

Færre og færre søger asyl i Danmark, og derfor er antallet af asylcentre raslet ned de senere år.

Udlændingestyrelsen lukker nu yderligere fire centre, og dermed er knap fire ud af fem asylcentre i Danmark snart lukket på to år.

I starten af 2016 var der 98 asylcentre i drift, men nu er der 25 centre i drift, som altså snart reduceres yderligere. Centrene huser i øjeblikket cirka 5000 asylansøgere ifølge en pressemeddelelse.

- Der indrejser fortsat relativt få asylansøgere, sådan som det har været tilfældet igennem hele 2017.

- I takt med, at der behandles flere asylsager, end der kommer nye ind, får vi flere tomme pladser i asylcentersystemet. Derfor lukker vi de fire centre frem mod sommeren, siger Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen.

3500 personer søgte asyl i Danmark i 2017. Det er det laveste antal i ni år og mindre end regeringens oprindelige skøn på 5000.

De fire centre, der bliver lukket frem mod sommeren, er Center Frederikshavn, Børnecenter Rovvig, Center Foldbjerg og Center Gunderuplund.

De to første drives af Vesthimmerlands Kommune, mens de to sidstnævnte drives af Jammerbugt Kommune.

De fire centre har en samlet kapacitet på 780 pladser.

I 2016 lukkede der 43 asylcentre, mens tallet for lukninger i 2017 lød på 30. Udlændingestyrelsen vurderer løbende behovet for yderligere tilpasninger.

Danmark har opgjort en del af udgifterne til flygtningemodtagelse som udviklingsbistand. Det er de ubrugte midler, der i stedet skal bruges på forskellige udviklingslande, lød det fra regeringen i november.

De 2,148 milliarder kroner, der bliver frigjort, skal gå til blandt andet nærområderne til krigen i Syrien.

Ved årets udgang havde Danmark ydet mere end 700 millioner kroner til afhjælpning af Syrien-krisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.