Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Asylansøgere kan ikke sendes tilbage til Ungarn

Menneskerettighederne er så dårlige i Ungarn, at Danmark trods aftale ikke kan sende asylansøgere retur.

Arkivfoto: Det går ikke at sende asylansøgere retur til Ungarn, selv om det ifølge de formelle regler egentlig er det land, der skulle behandle deres asylansøgning.
Arkivfoto: Det går ikke at sende asylansøgere retur til Ungarn, selv om det ifølge de formelle regler egentlig er det land, der skulle behandle deres asylansøgning.

Det går ikke at sende asylansøgere retur til Ungarn, selv om det ifølge de formelle regler egentlig er det land, der skulle behandle deres asylansøgning.

Menneskerettighedssituationen er nemlig så dårlig i det store centraleuropæiske EU-land, at det vil være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, hvis Danmark gør det.

Det fastslår Flygtningenævnet, der i fire konkrete sager har omgjort Udlændingestyrelsens afgørelser om overførsel til Ungarn efter Dublinforordningen.

Dublinforordningen er den internationale aftale, der siger, at en asylansøgers ansøgning skal behandles i det første EU-land, personen kommer til.

Men i Ungarn bliver asylansøgere frihedsberøvet, også dem der overføres under Dublinforordningen. Og det er altså i strid med menneskerettighederne.

Udlændingestyrelsen havde truffet afgørelserne om at overføre asylansøgerne, før reglerne i Ungarn blev strammet.

Allerede 27. april gjorde styrelsen selv opmærksom på, at det ikke ville være muligt at overføre asylansøgerne.

Det er de nye regler, der betyder, at alle asylansøgere frihedsberøves. Og det er vel at mærke en frihedsberøvelse, som det ikke er muligt at få prøvet ved en domstol.

Flygtningenævnet bemærker, at Dublinforordningen »er baseret på en formodning om«, at de lande, der er med i aftalen, respekterer asylansøgeres grundlæggende rettigheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.