Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Astrid Krag hylder Möger på Facebook

Thor Möger har en stor del af æren for, at Danmark fik en ny regering. Sådan lyder rosen fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) til den tidligere SF-toppolitiker, der nu skal være studievært.

ARKIVFOTO. Sundhedsminister Astrid Krag.
ARKIVFOTO. Sundhedsminister Astrid Krag.

Tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) var erklæret støtte af Astrid Krag (SF) i formandskampen i SF. Nu støtter Krag op om Mögers beslutning om at blive studievært på DR2.

- Kære Thor. Rigtig stort tillykke med det nye job på DR. Det bliver spændende at følge. Det er selvfølgelig et stort tab for SF, og der er ingen tvivl om, at du vil blive savnet i partiet og husket for en helt fantastisk indsats, skriver sundhedsministeren på sin Facebook-profil.

Thor Möger fortsætter som medlem af SF, men opgiver altså sit folketingskandidatur i Aarhus for at stå i spidsen for det nye debatprogram »Gadens Parlament«, der sendes flere gange om ugen på DR2 fra 1. februar.

Möger blev fyret som skatteminister af Krags konkurrent til formandsposten, Annette Vilhelmsen (SF), da hun trådte til i oktober.

Om sin beslutning siger han til Berlingske Nyhedsbureau:

- Da jeg ikke havde noget job, begyndte jeg jo at lede efter noget at engagere mig i. Jeg har været glad for de over 10 år, jeg har haft i aktiv partipolitik, men nu er tiden til at skifte spor og prøve kræfter med nogle nye udfordringer.

Astrid Krag har også været glad for sin partifælles tid i toppen af SF.

- Du har i min bog en meget stor del af æren for, at Danmark fik en ny regering, og at SF har udviklet sig til at være et parti, der i dag er med til at lede Danmark. Du vil også blive husket for dine anstrengelser for at brede venstrefløjen ud til flere og din stædige insisteren på, at socialistiske forandringer skal skabes af folk flest, skriver Astrid Krag til Möger.

Noget tyder dog på, at Mögers nye karriere på TV dog ikke er et endeligt farvel til politik.

- Jeg er jo et politisk menneske, og jeg mener, det er vigtigt at engagere sig i samfundet. Det her er ikke nogen mellemstation for mig, men på den anden side vil jeg heller ikke afvise at engagere mig igen i aktiv partipolitik, siger Thor Möger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.