Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Arbejdsmarkedsforsker: Positivt tilbud til de arbejdsløse

Efteruddannelse på en ydelse svarende til kontanthjælp giver både en opkvalificeret arbejdsstyrke og fastholder et incitament til at finde et arbejde, vurderer Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

Regeringen har ifølge Berlingskes oplysninger tilbudt Enhedslisten en løsning på dagpengeproblemet, der indebærer, at de, der falder ud af dagpengesystemet i 2013, kan få seks måneder på en ydelse svarende til kontanthjælp, hvis de vel og mærke indvilger i at deltage i et opkvalificerende uddannelsesforløb. Uddannelsesforløbet behøver ikke vare i seks måneder for at indløse forsørgelse i seks måneder.

Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet, mener, at regeringen har fundet en god løsning for de arbejdsløse, især fordi man får opkvalificeret den enkelte arbejdsløse, hvilket kan vise sig at være en fordel i forhold til jobsøgning og fremtidig beskæftigelse.

- Så vidt der er uddannelse, opkvalificering og omskoling, som peger frem mod at folk kan bevare tilknytning til og komme ind på arbejdsmarkedet, så er det en god ting for de arbejdsløse og for samfundet generelt. Det peger i den rigtige retning, når man ikke bare vælger at forlænge dagpengeperioden og udskyde problemet. Her bruger man pengene på noget opkvalificerende, og det er positivt, siger Henning Jørgensen.

Henning Jørgensen understreger dog, at man vil få klart mest ud af det, hvis man decideret får omskolet visse grupper af arbejdsløse, der får svære kår på fremtidens arbejdsmarked.

- Det ville jo være fint, hvis man kunne få nogen væk fra nogle brancher, der ikke er så meget fremtid i. Så skal man altså bruge de maksimale seks måneder og ikke nøjes med to eller fire ugers mindre opkvalificering, siger han.

Det havde været nytteløst at skubbe dagpengeproblemet foran sig ved at forlænge dagpengeperioden yderligere, siger Henning Jørgensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.