Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antorini giver skoler opsang for manglende førstehjælp

Undervisningsminister Christine Antorini er utilfreds med, at 40 procent af landets skoler ikke underviser i førstehjælp, som de skal ifølge loven. Det er slet ikke godt nok, siger hun.

Holstebro Sygehus viser førstehjælp. Foto: Morten Melhede
Holstebro Sygehus viser førstehjælp. Foto: Morten Melhede

Det kommer bag på undervisningsminister Christine Antorini (S), at 40 procent af de danske skoler ifølge tv2.dk ikke underviser i førstehjælp, som de ellers skal ifølge loven.

»Jeg er overrasket, og det er heller ikke i orden. Det er slet ikke godt nok. Det er en utrolig vigtig kompetence, og skolerne er forpligtet til at undervise i førstehjælp, og det har de været siden 2005. Så det er ikke en ny opgave,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, mener, at skolerne skal løse så mange samfundsmæssige opgaver, at han godt forstår de skoler, der nedprioriterer førstehjælpen.

Det synspunkt er Christine Antorini lodret uenig i. Hun vil nu tage kontakt til samtlige kommuner for at fortælle dem, hvad reglerne er - og for at understrege, at de skal overholdes.

»De skal selvfølgelig leve op til loven.«

Christine Antorini hæfter sig ved, at undersøgelsen er foretaget før skolereformen trådte i kraft, og den giver ifølge hende nye muligheder for at løfte opgaverne ude på den enkelte skole.

»Det, der er sket med skolereformen, er, at der er kommet ekstra timer til eleverne - også til understøttende undervisning. Så der er faktisk bedre mulighed for at man kan gennemføre førstehjælpsundervisning«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.