Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antorini: Frikvarteret skal fornyes

Undervisningsminister Christine Antorini bifalder, at mindst 17 folkeskoler har droppet skolebørnenes traditionelle frikvarterer.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) ser positivt på, at flere skoler i forbindelse med skolereformen har valgt at droppe det traditionelle frikvarter for i stedet at indføre lærerbestemte pauser.

»Der er behov for at forny frikvarteret, og det er spændende, at der bliver eksperimenteret med det,« siger Christine Antorini til DR Nyheder.

DR Nyheder skriver onsdag, at det på mindst 17 folkeskoler suverænt er lærere og pædagoger, der bestemmer, hvornår eleverne kan holde pause fra skolebænken. På flere af skolerne er det samtidig de voksne, der styrer, hvad eleverne laver i deres pauser.

Både Danske Skoleelever og Landsforeningen Skole og Forældre er ærgerlige over, at det gammeldags frikvarter forsvinder - og især hvis det er til fordel for en model, hvor lærerne bestemmer, hvad eleverne skal bruge deres pauser på.

Begge foreninger frygter, at eleverne går glip af social læring, hvis de forskellige klassetrin har pauser på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, så de aldrig mødes i skolegården.

Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund (Ø), siger til Berlingske Nyhedsbureau, at det er helt grotesk, at skolebørn ikke selv får lov til at styre deres sociale læring i frikvartererne.

Hun vil nu stille forslag i folketingssalen om, at skolelever skal have ret til frikvarterer uden voksen-styring.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.