Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anti Doping Danmark vil have ram på bagmændene

Det danske antidopingagentur håber, at en højere strafferamme for dopingkriminalitet vil gøre livet surt for dem, der producerer og handler med dopingstoffer.

Anti Doping Danmark har bedt om at få hævet strafferammen for dopingkriminalitet i »en rum tid«, og nu ser det ud til at ske inden for en overskuelig fremtid.

Regeringen har netop fremsat et forslag om at hæve strafferammen fra to til seks år, og et enslydende forslag fra Dansk Folkeparti og de Konservative skal førstebehandles i Folketinget fredag.

Og det glæder selvfølgelig Anti Doping Danmarks direktør, Lone Hansen.

- Det betyder, at politiet og efterforskningsenheder i højere grad har muligheder for at bruge de ressourcer, der skal til for at ramme bagmændene bag udbredelsen af doping, siger hun og understreger, at det er den vej, man skal gå.

- Det hjælper jo ikke noget kun at gå efter dem, der bruger doping. Hvis det virkelig skal batte, så skal vi have fat i dem, der tjener stort på at sælge og distribuere dopingmidlerne.

Det er netop de folk, der producerer, distribuerer og sælger dopingstofferne, der skal rammes, lyder det fra Dansk Folkeparti. Og netop det, at man hæver strafferammen til seks år giver politiet bedre muligheder for at slå til mod dopingbagmændene ved for eksempel at kunne aflytte mistænkte.

- Det har vist sig, at man finder store mængder dopingstoffer i forbindelse med andre fangster hos bandemedlemmer. Og der vil det være rart, at man i kampen for at finde doping kan efterforske på samme måde. Men det kan man altså ikke i dag, siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Han mener ikke, at politiet prioriterer indsatsen mod dopingkriminelle højt nok i dag, da de ikke har de samme efterforskningsredskaber som med en strafferamme på seks år.

Enhedslisten har som det eneste parti argumenteret mod en højere strafferamme, da det ifølge partiets retsordfører, Pernille Skipper (Ø) »ikke nødvendigvis vil have nogen præventiv effekt«. Peter Skaarup forventer, at forslaget bliver til lov inden sommer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.