Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antallet af spøgelseshuse i landsbyer vil vokse

Kommunerne estimerer, at der hvert år vil komme omtrent 2500 flere tomme huse i landområderne.

København. Når en ældre beboer forlader et hus i landområderne eller landsbyerne, bliver det sjældent overtaget af en ung børnefamilie.

Det efterlader flere og flere tomme spøgelseshuse. Helt nøjagtigt vil der komme 2500 flere tomme huse hvert år fremover, lyder det i en prognose fra Kommunernes Landsforening, KL, skriver Jyllands-Posten.

KL har i analysen taget udgangspunkt i antallet af ældre husejere på 75 år og holdt det op mod den manglende tilstrømning af familier med små børn til landområderne.

Fordi der i forvejen står cirka 60.000 tomme boliger, vurderer KL's formand, Martin Damm (V), at der er behov for en nedrivningspulje på mellem tre og fire milliarder kroner.

- Det er på høje tid at tage grundigt fat. De skæmmer gadebilledet i en landsby eller købstad, når huse står tomme og begynder at falde sammen, siger Martin Damm til KL's nyhedsbrev, Momentum, ifølge Jyllands-Posten.

Problemet kan dog ikke løses alene ved at rive huse ned, siger formanden.

- Vi skal også forny områder i byerne og skal kunne forbedre nogle af de andre huse i landsbyen eller købstaden.

I 2014 og 2015 var der i den såkaldte Landsbyfornyelsespulje 400 millioner kroner, som kunne søges til at rydde op i den forfaldne boligmasse ude i landområderne.

Siden 2016 er puljen skåret ned til 55 millioner kroner årligt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.