Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Annette Vilhelmsen forlader politik

SFs tidligere formand, Annette Vilhelmsen, bliver ny direktør for uddannelsesinstitutionen, Tietgen, i Odense og er dermed færdig med politik.

Arkivfoto
Arkivfoto

Knap to et halvt år er gået, siden Annette Vilhelmsen forlod posten som SFs formand. Og i et år har hun været væk fra Christiansborg.

Nu kaster den fynske partiprofil sig ud i et nyt projekt og tiltræder posten som direktør for handelsskolen Tietgen i Odense, oplyser skolen.

»Det er meget priviligeret at have haft 15 år i politik. Jeg har oplevet mere end de fleste og siger nu farvel til politik og goddag til at være direktør for Tietgen,« siger Annette Vilhelmsen til TV 2/FYN mandag aften.

Det er ikke første gang, at 56-årige Vilhelmsen beskæftiger sig med undervisning og uddannelse. Hun er uddannet lærer og kandidat i pædagogik og har selv undervist.

Under SRSF-regeringen var hun erhvervs- og vækstminister og senere social-, børne- og integrationsminister.

Det er bestyrelsen for handelsskolen Tietgen, der har ansat Annette Vilhelmsen.

- Annette Vilhelmsen er med sin brede baggrund, sit store netværk og erfaringsgrundlag oplagt som den næste direktør for Tietgen, siger formand for bestyrelsen Peter Zinck.

- Med Annette i spidsen sikrer vi os en leder, der har erfaring med undervisningssektoren, og som kender det politiske arbejde særdeles godt.

Annette Vilhelmsen kommer fra Fyn. Hun er født i Svendborg og var fra 2011 indtil seneste folketingsvalg i 2015 valgt ind i Folketinget for Fyns Storkreds.

Om sin kommende stilling siger hun i en skriftlig kommentar:

- En unik mulighed for at kunne stå i spidsen for et moderne uddannelsesområde med stærke historiske rødder, sikre udviklingsorienterede samarbejdsrelationer bredt i samfundet og være med til at sætte retning for et af fremtidens vigtigste råstoffer – viden og uddannelse.

- Samtidigt at kunne være med til at sikre, at unge mennesker og virksomheder er klar til fremtidens krav, er en helt unik mulighed for mig.

På handelsskolen Tietgen er der både erhvervsuddannelser og et handelsgymnasium.

Annette Vilhelmsen tiltræder i sit nye job 1. august.

/ritzau/

 

 

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.