Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Annette Vilhelmsen er smidt ud af SFs landsledelse

Tidligere formand for SF Annette Vilhelmsen er blevet smidt ud af partiets landsledelse

Tidligere formand for SF Annette Vilhelmsen er blevet smidt ud af partiets landsledelse, fordi hun udeblev fra tre møder i ledelsen.
Tidligere formand for SF Annette Vilhelmsen er blevet smidt ud af partiets landsledelse, fordi hun udeblev fra tre møder i ledelsen.

Tidligere formand for SF Annette Vilhelmsen er blevet smidt ud af partiets landsledelse, fordi hun udeblev fra tre møder i ledelsen.

Den tidligere formand fra oktober 2012 til januar 2014 blev smidt ud i begyndelsen af marts i år, skriver Lokalavisen Odense.

Det er en overtrædelse af partiets egne regler, selv om der bliver meldt afbud til møderne, hvilket partiet bekræfter, at Annette Vilhelmsen har.

Også Pernille Vigsø Bagge, tidligere folketingsmedlem for SF, røg ud af landsledelsen ved samme lejlighed og med samme begrundelse.

Landsledelsen, som består af 19 medlemmer, er partiets "højeste myndighed mellem landsmøderne", fremgår det af SF's hjemmeside, hvor der også står, at "landsledelsen fastlægger hovedlinjerne i partiets politik".

Den tidligere erhvervsminister og senere socialminister var formand for SF, indtil partiet i 2014 valgte at træde ud af regeringen, der i stedet blev til en SR-regering, i forbindelse med sagen om salget af dele af Dong.

Over for Ritzau ønsker Annette Vilhelmsen ikke at kommentere, hvorfor hun udeblev fra tre møder.

- Du kan citere mig for, at jeg ikke stiller op til landsledelsen igen. Andre kommentarer har jeg ikke, siger Annette Vilhelmsen til Lokalavisen Odense.

På Facebook skriver hun videre, at hendes fravær blandt andet skyldes en længere cykeltur til Spanien.

Den tidligere formand er nu også fortid i Folketinget, efter at Karsten Hønge slog hende på Fyn under folketingsvalget sidste år og snuppede partiets enlige fynske mandat. De to har før haft politiske disputter, blandt andet da SF forlod regeringen.

Siden tog Pia Olsen Dyhr over som formand.

Annette Vilhelmsen fik i sin tid som socialminister en større næse for at love en million kroner i støtte uden udbud til Lisbeth Zornigs projekt "Stemmer på kanten". Hun er stadig medlem af partiet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.