Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen Dahl helkikser på højt niveau

End ikke drillende teknik kan slå Kristian Thulesen Dahl ud af kurs. Læs Berlingskes anmeldelse af DF-formandens folkemødetale.

Partiformand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl under sin tale lørdag på Folkemødet.
Partiformand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl under sin tale lørdag på Folkemødet.

Der skete noget stærkt DF-ukarakteristisk under Dansk Folkeparti-formand Kristian Thulesen Dahls folkemødetale: Noget kiksede. Totalt. En hyldestvideo til Danmark og Dansk Folkeparti produceret af en 1.G.-klasse fra Rungsted skulle afspilles, og teknikken strejkede. Der var hverken lyd eller billeder, og dem der var, var de forkerte.

Det er ikke en sædvane i det usædvanligt velkoreograferede og præcist iscenesatte Dansk Folkeparti. Men ved I hvad: Også dette tacklede Kristian Thulesen Dahl med et nærmest irriterende overskud og et par humoristiske stikpiller til TV2, der stod for teknikken.

Der er tilsyneladende ikke noget, der kan vælte DF-lederen af pinden. Så lidt at han netop i dag, timet med både sin tale og årsdagen for sidste folketingsvalg, annoncerede at Dansk Folkeparti går i regering efter næste valg, hvis partiet bevarer sin styrke – og der er et flertal i Folketinget til det.

Sådan rammer man knivskarpt med sin folkemødetilværelse. Ingen andre partiledere har haft en sådan præcision i år. Kristian Thulesen Dahl havde simpelthen en nyhed med i lommen til Allinge…

Hvis der hos DF-lederen skulle være en lille frygt for Nye Borgerlige, som i en frisk måling står til måske at kunne appellere til 10 procent af vælgerne, så tacklede Thulesen Dahl også det med overskud - ved at gå i offensiven.

Totredjedele af talen handlede om kravet om en strammere udlændingepolitik, om terrortruslen og politisk islam, flygtninge- og migrantkrisen og behovet for den grænse, partidansktopsanger Kim Christiansen netop havde hyldet i en nyskrevet sang som opvarmning før Thulesen Dahl gik på.

Den sidste tredjedel handlede om EU og det muligvis forestående Brexit, hvor DFs formand gentog nogle punch-lines fra sine grundlovstaler (det må man godt, men det trækker lidt ned her) – og til sidst blot flettede en enkelt sætning ind om velfærd kontra topskattelettelser.

Man kan mene, hvad man vil om Dansk Folkeparti. Men solen skinner både i konkret og overført betydning på partiet for tiden – og på dets (for andre partier) næsten skræmmende effektive formand.

--

NYHEDSVÆRDI: Kristian Thulesen Dahl tog toppen af forsiden på Politiken i dag med sin regeringsudmelding, der formentlig afstedkom, at mange af avisens abonnenter fik morgenkaffen grundigt galt i halsen. Det gav et storartet nyhedsafsæt til folkemødetalen. Dygtigt, ganske enkelt.

RETORIK: DFs formand er effektiv, men jo ikke nogen storladen taler. Men det virker ligefremt og direkte.

GENNEMSLAGSKRAFT: Mens andre talere væver lidt rundt eller remser op, var Thulesen Dahls tale veldisponeret og klar. Sådan kommer man ud over rampen.

HUMOR: Kristian Thulesen Dahl er mere venlig end morsom, men han fik da joket med, at vi allerede nu har glemt både gårsdagens hærgende regn i Allinge – og at det var Helle Thorning-Schmidt, der var statsminister for præcis ét år siden.

SAMLET BEDØMMELSE: Teknisk knas og talegenbrug trækker ned, men ikke mere, end at DF-lederen igen i år kan sætte flueben ved en veludført folkemødetale.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.