Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anders Samuelsen vil undersøge støtte til palæstinensere

Udenrigsministeren bebuder grundig undersøgelse af, om modtagere af dansk støtte opfordrer til vold og had.

Arkivfoto: Efter israelsk opfordring vil udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) have undersøgt, om nogle af de palæstinensiske organisationer, der modtager dansk støtte, opfordrer til vold og had mod Israel.
Arkivfoto: Efter israelsk opfordring vil udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) have undersøgt, om nogle af de palæstinensiske organisationer, der modtager dansk støtte, opfordrer til vold og had mod Israel.

Efter israelsk opfordring vil udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) have undersøgt, om nogle af de palæstinensiske organisationer, der modtager dansk støtte, opfordrer til vold og had mod Israel.

Det oplyser Udenrigsministeriet til Radio24syv.

Meldingen kommer, 11 dage efter at Samuelsen med et håndtryk under et officielt besøg i Israel og på Vestbredden formelt underskrev en erklæring om at bevilge millioner i støtte til palæstinensiske organisationer.

Udenrigsministeriet oplyser til Radio24syv, at retningslinjerne for den danske støtte til menneskeretsorganisationerne i de palæstinensiske områder er klare.

»Organisationerne skriver under på at afstå fra diskrimination og opfordringer til vold og had,« skriver ministeriet.

»Udenrigsministeriet udbetaler ikke danske bistandskroner til organisationer, der ikke lever op hertil.«

Alligevel kommer der altså nu »endnu en grundig undersøgelse«, der skal klarlægge, om en eller flere af de palæstinensiske organisationer opfordrer til vold og had, oplyser Radio24syv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.