Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anders Samuelsen vil kritisere Rusland i Moskva

Ruslands aggression i Ukraine og russernes adfærd i Baltikum vil blive påtalt af udenrigsministeren.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) besøger sin russiske kollega tirsdag og onsdag. Scanpix/Nicholas Kamm/arkiv
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) besøger sin russiske kollega tirsdag og onsdag. Scanpix/Nicholas Kamm/arkiv

Russerne kan se frem til kritik fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), som tirsdag og onsdag besøger Moskva. Her skal han mødes med sin russiske kollega, udenrigsminister Sergej Lavrov.

»Jeg ser frem til besøget i Moskva. Det er ingen hemmelighed, at Danmark og Rusland ser forskelligt på en række områder.«

»Fra min side er det klart, at blandt andet Ruslands aggression i Ukraine vil komme til at fylde - ligesom Ruslands selvhævdende adfærd i forhold til Baltikum og i Østersøen, som vi siger klart fra over for,« siger Samuelsen i en skriftlig kommentar.

Siden 2014 har EU gradvist indført sanktioner mod Rusland. EU's lande har vedtaget mange sanktioner mod Rusland for konflikten i Ukraine og annekteringen af Krim.

Sammen med Nato-alliancen er danske styrker til stede i Baltikum for at sende et signal til Rusland.

Målet med Nato-missionen i Baltikum er at reducere politiske og militære spændinger, har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtalt i januar, da han besøgte de udsendte danske soldater.

Rusland var også et tema, da regeringen i slutningen af sidste måned præsenterede et nyt seksårigt forsvarsforlig.

»Truslen fra Rusland er reel og tiltagende, så vi skal vise beslutsomhed til forsvar - og vi er beslutsomme,« sagde Løkke i den forbindelse.

»Derfor er jeg også glad for, at vi er lykkedes med markant at styrke Forsvaret, så vi kan imødegå konventionelle såvel som cybertrusler,« sagde Løkke.

Med forsvarsforliget bliver det danske forsvar styrket med 12,8 milliarder kroner frem mod 2023.

Forsvarschef Bjørn Bisserup er enig i det øgede fokus mod Rusland.

»I vores del af verden har Ruslands ageren i forhold til Ukraine og annekteringen af Krim sat sine spor i Nato, og derfor er det nødvendigt at øge forsvarsbudgettet,« sagde han i forbindelse med præsentationen af forsvarsforliget.

Dansk Folkeparti har en lidt anden holdning til russerne.

»Jeg er meget imponeret over, at de andre med så stor sikkerhed ved, at Rusland vil angribe.«

»Så klog er jeg sandelig ikke. Men det er en national opgave at kunne forsvare sig selv - uanset om der er en trussel eller ej,« sagde forsvarsordfører Marie Krarup (DF).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.