Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anders Samuelsen tvivler på mål om øget vækst i 2025

Regeringen når næppe i mål med sin plan om at øge væksten med 80 milliarder kroner i 2025, siger LA's leder.

Regeringen når ikke sin målsætning om at øge væksten med 80 milliarder kroner i 2025, da der ikke er flertal for VLAK's reformønsker, erkender LA's leder, Anders Samuelsen. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv
Regeringen når ikke sin målsætning om at øge væksten med 80 milliarder kroner i 2025, da der ikke er flertal for VLAK's reformønsker, erkender LA's leder, Anders Samuelsen. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv

Der er ikke flertal for VLAK-regeringens reformønsker, og derfor når regeringen næppe sin målsætning om at hæve beskæftigelsen med 55.000-60.000 personer og øge væksten med 80 milliarder kroner i 2025.

Det erkender Liberal Alliancens leder, Anders Samuelsen, i et interview med Børsen fredag.

»Der er ikke noget, der tyder på, at vi når det, for der er ikke flertal for det i Folketinget. Men det er regeringens ambition,« siger han til avisen.

En opgørelse, som Børsen offentliggjorde tirsdag, viser, at skatten siden 2015 er blevet lettet med samlet 14,6 milliarder kroner.

Det har dog ikke ført til et markant højere arbejdsudbud. En opgørelse fra Finansministeriet viste således i januar, at man kun havde nået 2100 personer siden 2015, hvoraf 1950 var fra V-regeringens tid.

Februars skatteaftale har bidraget med yderligere 1350 personer, men det bringer stadig kun det samlede tal op på 3450.

Til sammenligning lykkedes det Helle Thorning-Schmidt i sin tid som statsminister at øge arbejdsudbuddet med 43.500 personer.

I en mail til Børsen skriver finansminister Kristian Jensen (V), at det fortsat er regeringens ambition at øge beskæftigelsen med 55.000-60.000 personer samt øge væksten med 80 milliarder kroner i 2025.

I en kronik i samme avis 12. marts fastslog finansministeren, at produktivitetsvækst er nøglen til velstand.

»Regeringen har en ambitiøs målsætning om at hæve bnp med 35 milliarder kroner i 2025 gennem tiltag, der øger produktiviteten hos virksomhederne.«

»Moderne teknologi kræver, at virksomhederne investerer i kapitalapparatet. Derfor er det centralt at sikre gode rammevilkår for danske virksomheder, der kan påvirke produktiviteten gennem investeringsomfanget,« skrev han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.