Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Andelsboliger erkender behov for øget kontrol

Organisationen for andelsforeninger erkender, at ny politisk aftale vil give nødvendig kontrol over markedet.

København. En bred politisk aftale skal skabe mere robuste andelsboligforeninger. Det skal blandt andet ske ved mere kontrol over foreningernes økonomi og stiftelsen af nye foreninger.

Selv om boligforeningerne bliver pålagt mere kontrol, erkender andelsboligernes organisation behovet for netop det.

- Vi må bare erkende, at det er nødvendigt. Især i forhold til stiftelser af nye andelsforeninger har parterne ikke været i stand til at sikre robuste stiftelser, og derfor er der behov for lovgivning, siger Jan Hansen, direktør i Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation.

Helt konkret skal nye boligforeninger have et budget, der dækker en periode på mindst 15 år. Tidligere var kravet 10 år.

At der stilles flere krav til stiftelsen af nye foreninger glæder Boligøkonomisk Videncenter, der er en tænketank med fokus på samfundsøkonomiske aspekter ved det danske boligmarked.

- Det gør ikke noget for de eksisterende foreninger, men det er centralt i forhold til at vi får en forsvarlig drift af de nye andelsforeninger, siger Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

I alt indeholder aftalen 16 tiltag, der tager udgangspunkt i et ekspertudvalgs anbefalinger, der tidligere i år kom med forslag til, hvordan man kunne sikre det danske andelsboligmarked.

- Det er tiltag, der efter min overbevisning vil forbedre andelsboligmarkedet markant, siger Curt Liliegreen.

Et bredt politisk forlig står bag aftalen, og det er også væsentligt.

- Det er en meget væsentlig ting på boligområdet, fordi så kan man stole på, at aftalen ikke bliver lavet om lige med det samme, siger Curt Liliegreen.

Ændringerne forventes at træde i kraft 1. juli 2018, oplyser Erhvervsministeriet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.