Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mød manden bag Obamas store tale

Obama kalder ham Hemingway. Og Cody Keenan, som er hans rigtige navn, kan da også noget med ord. Siden 2013 har han været Obamas officielle taleskriver, og han er manden bag Obamas State of the Union-tale i nat.

Barack Obamas taleskriver Cody Keenan, t.v., fotograferet i 2009, da han var klædt ud som pirat til en lille film, som Obama brugte i forbindelse med en tale til årlige middag i Det Hvide Hus' korrespondentforening. Foto: Pete Souza
Barack Obamas taleskriver Cody Keenan, t.v., fotograferet i 2009, da han var klædt ud som pirat til en lille film, som Obama brugte i forbindelse med en tale til årlige middag i Det Hvide Hus' korrespondentforening. Foto: Pete Souza

En nat i sidste uge vidste Cody Keenan, at han havde brug for hjælp.

Cody Keenan er Barack Obamas taleskriver, og han havde lige tilbragt 15 dage på et hotelværelse i Honolulu efterfulgt af syv dage i kontor uden vinduer i Det Hvide Hus med at skrive Obamas State of the Union-tale.

Og det kan være svært at ramme den tone, som Obama ønsker, når man kigger på en tom computerskærm, mens man forsøger at skrive de ca. 6.000 ord, der er brug for i talen. Det skriver New York Times i et portræt af Cody Keenan.

Den ensomhed, der ligger i arbejdet som taleskriver, havde ramt Keenan, og han havde bruge for sparring og hjælp. Og det fik han! En kollega fra Det Hvide Hus, Benjamin J. Rhodes, sad oppe med sin fire uge gamle datter, han tog imod Keenan, som fik en single-malt whiskey, en lang snak og en struktur til Obamas tale.

Og det hjalp. For andet år i træk var Keenans tale så god, at Obama - efter sigende - har godkendt talen med ganske få korrektioner.

»Han er en fremragende skribent,« har Obama sagt om Keenan.

Du kan læse hele New York Times artikel her.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.