Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Er Vestens vej den rigtige?

Vestens værdier skal udbredes til resten af verden, har mantraet lydt i årtier. Men nu møder det tankesæt ny og måske ildevarslende modstand.

Den vestlige model er kaput, skriver den indiske forfatter og debattør Pankaj Mishra i Guardian.

Han er jo ikke alene om synspunktet. Den ungarske premierminister Viktor Orban har stillet spørgsmålstegn ved, om de vestlige værdier, herunder frihedsværdier, nu også er så universelle.

Vladimir Putins Rusland og det moderne Kina er andre eksempler på lande, der vender sig bort fra demokrati og frihed som afsæt til vækst og velstand.

Det er en bemærkelselsesværdig udvikling i kontrast til eksempelvis Francis Fukuyamas konklusion om, at historien var slut med det liberale vestlige demokrati som sejrherre efter Den Kolde Krig.

Kilde: The Guardian

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.