Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Da Enhedslisten og Internationale Socialister slog op

Bruddet mellem Enhedslisten og Internationale Socialister har været længe undervejs. Hos Information har journalist Kim Kristensen skrevet talrige artikler om Enhedslisten. Her kan du læse hans analyse af bruddet.

ARKIVFOTO: Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen på Enhedslistens sommergruppemøde 2014.
ARKIVFOTO: Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen på Enhedslistens sommergruppemøde 2014.

»Hvis forholdet mellem Venstre og Konservative er blevet beskrevet som et had-kærlighedsforhold uden kærlighed, kan det tilsvarende siges om det nu afsluttede ni år lange forhold mellem Enhedslisten og Internationale Socialister (IS).«

Således indleder Informations journalist Kim Kristensen sin analyse af bruddet mellem Enhedslisten og Internationale Socialister, som søndag gjorde deres forhold forbi.

I analysen gennemgår Informations journalist vejen mod bruddet, der blandt andet omfatter stigende uenighed om den politiske retning og IS'eren Anna Rytter, som ved flere lejligheder har trukket overskrifter herhjemme.

Du kan læse hele »Splittelse på venstrefløjen« her.

Det anslås i øvrigt, at Enhedslisten vil miste i omegnen af 100 medlemmer, der hidtil har været medlemmer af begge partier.

Da Internationale Socialister satte ord på bruddet søndag, lød forklaringen blandt andet, at man ikke længere troede på, at Enhedslistens vej var den rigtige:

»Grunden til, at vi har meldt os ud, er, at vi ikke tror på Enhedslistens perspektiv. Vi anerkender Enhedslisten som symbol på modstand mod krisepolitikken, nedskæringer, racisme. Men vi tror ikke på, at krisepolitikken og racismen alene kan slås tilbage af venstrefløjens politikere, hvor dygtige de end måtte være,« oplyste partiet i sin pressemeddelelse.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.