Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advarsel: »Hitler er en farlig mand«

Mens politiske modstandere og meningsdannere i 1930 stadig blot trak på skuldrene af Adolf Hitlers visioner, advarede Politikens daværende redaktør Georg Gretor i sin oprindelige anmeldelse af »Mein Kampf« mod, at Hitler var en farlig mand. I år ophører ophavsretten, og biografien kan igen udgives i Tyskland.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

»Da Napoleon var flygtet fra Elba, skrev Datidens Verdenspresse, at Røveren Buonaparte var brudt ud. Da han landede ved Rivieraen, stod der, at General Buonaparte havde betraadt Frankrigs Jord, og hans Ankomst i Paris blev forkyndt med følgende Ord: ”Hans Majestæt Napoleon, de Franskes Kejser, er draget ind i sin Hovedstad«.

Sådan indledes den oprindelige anmeldelse af Hitlers biografi »Mein Kampf«, hvor redaktør på Politiken Georg Gretor i 1930 advarede mod Hitler, som han vurderede, var en farlig mand.

Dagbladet Politiken har genoptrykt avisens oprindelige anmeldelse af »Mein Kampf« i anledning af, at ophavsretten udløber i år, så bogen igen kan udgives i Tyskland.

Læs hele anmeldelsen her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.