Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Vælgerne vender LA ryggen

Siden præsentationen af trekløverregeringen sidst i november har vælgerne så småt vendt ryggen til Liberal Alliance.

Politisk leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen
Politisk leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen

Knap to måneder efter dannelsen af den nye regering har Liberal Alliance fået et dyk i meningsmålingerne. Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Partiet med Anders Samuelsen (LA) i spidsen står i dag til en vælgeropbakning på 6,4 procent. Det er den laveste tilslutning, partiet har haft siden valget i juni 2015.

Dagen før dannelsen af trekløverregeringen - d. 27. november sidste år – kunne partiet ellers mønstre en opbakning på 7,2 procent i meningsmålingerne.

Udviklingen i meningsmålingerne siden regeringsdannelsen betyder, at Liberal Alliance nu ligger statistisk signifikant under valgresultatet. Dagens opbakning til Liberal Alliance ligger således godt et procentpoint under partiets valgresultat på 7,5 procent af stemmerne.

Vælgernes skepsis har ikke tilsvarende ramt det andet nye regeringsparti. Det Konservative Folkeparti er således gået fra at have en opbakning på 3,2 procent ved regeringsdannelsen til 3,9 procent i dag. Forskellen mellem disse to målinger ligger inden for den statistiske usikkerhed.

En sammenligning af blokkenes størrelse falder fortsat ud til rød bloks fordel. Rød blok står i dag til en tilslutning på 51,3 procent, mens blå blok står til 48,6 procent.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.