Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Stigende vælgeropbakning til SF

Socialistisk Folkeparti kan glæde sig over en lille fremgang, viser Berlingske Barometer

SF og Pia Olsen Dyhr stiger i meningsmålingerne. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
SF og Pia Olsen Dyhr stiger i meningsmålingerne. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Socialistisk Folkeparti står til at få 5,2 procent af stemmerne ved et folketingsvalg i dag.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af politiske meningsmålinger.

Gennemsnittet er statistisk signifikant højere end valgresultatet i juni 2015, hvor partiet endte med blot at modtage 4,2 procent af stemmerne. Overført til antal vælgere betyder stigningen på ét procentpoint potentielt en fremgang på godt 40.000 vælgere i forhold til valgresultatet.

SF’s stigende popularitet begyndte allerede i februar, hvor partiet ramte fem procent af stemmerne den 19. februar.

Så der er altså grund til optimisme hos formand Pia Olsen Dyhr inden landsmødet i Odense, der bliver afholdt den kommende weekend.

Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen, peger på partiets nyfundne, politiske fleksibilitet som en af årsagerne til SF's lille opblomstring.

»Pia Olsen Dyhr vil gerne gøre SF til et parti, der kan fungere fleksibelt og adræt i flere forskellige politiske konstellationer. Håbet er, at det vil åbne for indflydelse og resultater, hvis Mette Frederiksen vinder næste valg,« skriver Thomas Larsen i sin analyse, som du kan læse her:

De 5,2 procent af stemmerne er dog stadig milevidt fra de 19,3 procent af stemmerne, som partiet lå til at modtage i maj 2010.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.