Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Socialdemokratiet og Venstre er i valgkamp-form

Venstre og Socialdemokratiet er i dag lige så populære som ved folketingsvalget i 2015, viser et tjek af Berlingske Barometer. Formændene for de to partier kan derfor koncentrere sig om at hive de sidste stemmer hjem til deres partifæller inden kommunalvalget på tirsdag.

ARKIVFOTO 2015 Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S).
ARKIVFOTO 2015 Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S).

Både Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) kan i denne uge glæde sig over, at vælgeropbakningen til deres partier på landsplan er intakte, når de i weekenden tager på rundtur for at booste deres partifællers kampagner i kommunalvalget, der løber af stablen på tirsdag den 21. november.

Hvis der var folketingsvalg i dag, ville Socialdemokratiet – med en statistisk usikkerhed på ca. ét procentpoint - høste 26,8 procent af stemmerne, mens Venstre står til at få 19,6 procent. Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger. Til sammenligning med sidste folketingsvalg fik Socialdemokratiet 26,3 procent af stemmerne mod Venstres 19,5 procent.

Kilde: Berlingske Barometer, 17.11.2017.
Kilde: Berlingske Barometer, 17.11.2017.

Lørdag og søndag i denne weekend tager Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, rundt til tre forskellige kommuner på Sjælland; Køge, Vordingborg og Hillerød, mens lederen af Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, besøger hele fem kommuner i løbet af lørdag; Herlev, Ballerup, Albertslund, Glostrup og Rødovre.

Kommunalvalget kan skaffe S førertrøjen i borgmesterposter

I blokpolitikken fører oppositionen lige nu med et meget lille forspring, hvor den røde blok står til 50,4 procent af stemmerne og blå blok til 49,6 procent.

Selvom Socialdemokratiet fører stort i folketingssalen med deres nuværende 47 mandater (de nyeste meningsmålinger giver S et ekstra mandat), fører Venstre i forhold til borgmesterposter rundt om i landet. Her besidder Danmarks ældste parti (V) hele 47 borgmesterposter, hvor Danmarks største parti (S) kun råder over 34.

Om Socialdemokratiet også kommer til at overtage føringen i borgmesterposter, vil vise sig på tirsdag. Følg med på b.dk minut for minut imens stemmerne bliver talt op, og borgmesterposterne bliver fordelt rundt omkring i de danske kommuner.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.