Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se, hvordan vælgerne er vandret siden valget

Socialdemokraterne har fået vælgere fra Dansk Folkeparti, men mistet en del vælgere til R og SF. Det viser Berlingskes opdaterede grafik om vælgervandringer.

Radikale Venstre og Enhedslisten har fået flere vælgere siden folketingsvalget i 2015. Venstre og Dansk Folkeparti har fået færre.

Men hvilke partier har afgivet vælgere til hvem?

Det kan du nu få overblik over i Berlingskes opdaterede grafik om vælgervandringer, der bygger på en Gallup-undersøgelse med i alt 3.577 respondenter.

Ifølge undersøgelsen har Socialdemokraterne siden valget netto måttet aflevere ca. 17.000 vælgere til Radikale Venstre og endnu flere til Socialistisk Folkeparti.

Til gengæld har Socialdemokraterne modtaget en del vælgere, omtrent svarende til et mandat, fra Dansk Folkeparti.

Grafikken viser også, hvorfra det nye parti i klassen, Nye Borgerlige, får deres vælgere fra. Det er primært Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Se hele grafikken her.

Vælgervandringer

Tallene i grafikken er behæftet med betydelig usikkerhed.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.