Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rød blok holder fast i føringen

Socialdemokraterne og de andre i rød blok kan stadig tælle til 90, viser Berlingske Barometer.

Rød blok har taget føringen i meningsmålingerne. Her ses rød blok og Magnus Heunicke(S) med bolden ved Christiansborg Cup, den årlige fodboldkamp mellem rød og blå blok.
Rød blok har taget føringen i meningsmålingerne. Her ses rød blok og Magnus Heunicke(S) med bolden ved Christiansborg Cup, den årlige fodboldkamp mellem rød og blå blok.

Hvis der var folketingsvalg nu, er der stor sandsynlighed for, at rød blok ville genvinde magten. Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af de seneste politiske meningsmålinger.

Mandatfordelingen i barometeret er lige nu den samme som ved folketingsvalget for omkring et år siden - blot med modsat fortegn: 90 mandater til rød blok og 85 mandater til blå blok.

Den røde føring har med et par mandaters udsving været konstant siden februar. Men rød blok har endnu ikke formået at lægge så stor afstand til den regerende blok, som det var tilfældet, da rød blok sad på magten, og blå blok sad på meningsmålingerne.

I det meste af sidste regeringsperiode viste barometeret nemlig en stor føring til blå blok og sågar en mandatfordeling på 103-72, da forskellen var størst.

Ikke desto mindre har den røde føring i meningsmålingerne bidt sig fast over de sidste par måneder, og det er - som det har været stort set siden valget - Enhedslisten og Alternativet, der lider mest af vokseværk på den røde side, mens Venstre og Dansk Folkeparti bløder flest mandater på den blå side af stregen.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.