Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt barometertjek: 2016 gav Dansk Folkeparti modvind og Socialdemokraterne medvind

Årets første måling af det politiske barometer demonstrerer, hvilket rædselsår Dansk Folkeparti har oplevet med hensyn til vælgeropbakningen. Samtidig kan Socialdemokraterne glæde sig over udviklingen.

Rod med EU-midlerne og Morten Messerschmidts efterfølgende udtræden af Dansk Folkepartis ledelse, har ikke været godt for vælgeropbakningen.
Rod med EU-midlerne og Morten Messerschmidts efterfølgende udtræden af Dansk Folkepartis ledelse, har ikke været godt for vælgeropbakningen.

Barometeret afslører nemlig, at Dansk Folkeparti er gået tilbage med 3,2 procentpoint siden samme gennemsnitsmåling sidste år. Socialdemokraterne er modsat gået frem med 2,1 procentpoint. Dansk Folkeparti støttes nu af 16,7 procent af befolkningen, mens Socialdemokraterne er det langt største parti med 26,9 procent af stemmerne.

Hos Dansk Folkeparti kan udviklingen nok tilskrives de mange sager, der har omgærdet partiet det forgangne år, mens også Ny Borgerliges indtræden på den politiske scene har spillet ind.

Som bekendt er den enes nød den andens brød, og Socialdemokratiet må siges at have profiteret på de mange sager hos Dansk Folkeparti. Således er mange af Socialdemokraternes nytilkomne støtter kommet fra Dansk Folkeparti.

Dermed repræsenterer de to partier yderpolerne i udviklingen af barometeret det forgangne år. Resten af partiernes udvikling er så lille, at den ikke er signifikant.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.