Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Nye Borgerlige flirter med spærregrænsen

Pernille Vermund og hendes parti Nye Borgerlige ligger til at få 1,7 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det viser den seneste opgørelse i Berlingske Barometer.

Pernille Vermund formand for partiet Ny Borgerlige.
Pernille Vermund formand for partiet Ny Borgerlige.

Der er dog tale om store udsving i de forskellige meningsmålinger på vælgertilslutningen hos Nye Borgerlige. For eksempel blev partiet målt til blot 0,8 procent af stemmerne hos Voxmeter den 29. januar, mens Yougov målte partiet til hele 4,5 procent af stemmerne den 9. januar.

Et vægtet gennemsnit af de seneste målinger giver Pernille Vermund og Ny Borgerlige en vælgeropbakning på 1,7 procent af stemmerne. Og det er altså ikke nok til at få mandater i Folketinget.

Spærregrænsen på 2 procent af stemmerne er dog inden for rækkevidde. Hvis man holder den statistiske usikkerhed på 0,4 procent for øje, så vil partiet komme akkurat over spærregrænsen, hvis usikkerheden tipper til partiets fordel.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.