Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Konservative går frem i meningsmålingerne

Siden regeringsdannelsen er vælgeropbakningen til Det Konservative Folkeparti steget, viser Berlingske Barometer.

Ministerrokade på Amalienborg d. 28. november 2016. Justitsminister, Søren Pape Poulsen. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Ministerrokade på Amalienborg d. 28. november 2016. Justitsminister, Søren Pape Poulsen. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Det Konservative Folkepartis popularitet er steget siden perioden omkring regeringsdannelsen i slutningen af november sidste år.

I dag står partiet til at få 4,4 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det viser Berlingske Barometer.

Det er to år siden, altså før det seneste folketingsvalg, at partiet blev målt så højt i barometeret.

Ved valget i juni 2015 fik Konservative Folkeparti 3,4 procent af stemmerne og ligger i dag dermed ét procentpoint højere. Det lyder måske ikke af meget, men er faktisk en statistisk betydelig fremgang.

Flere gange har støttepartier ellers tabt vælgere, når de er gået med i regering.  Nye Borgerlige har primært tiltrukket tidligere DF-vælgere og de vælgere, der tidligere stemte på Det Konservative Folkeparti. Det viser Gallups vælgervandringsanalyser.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.