Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Fra nul til ni: Nye Borgerliges meningsmålinger peger i øst og vest

Nye Borgerlige svinger mellem nul og ni mandater i meningsmålingerne.

Nye Borgerliges humør afhænger muligvis af, hvilken meningsmåling partiets medlemmer vælger at hænge deres hat på.

De sidste tre ugers målinger sender nemlig både Nye Borgerlige helt ned på den ærgerlige side af spærregrænsen og helt op i skyerne med ni mandater. Det viser en gennemgang, som Berlingske har foretaget.

Den 29. oktober stod partiet til kun at kunne trække 4,9 procent af stemmerne ifølge en måling foretaget af YouGov, mens opbakningen en uge senere var faldet til 0,8 procent ifølge analyseinstituttet Voxmeter.

Hvis man kigger på Berlingske Barometers vægtede gennemsnit af den seneste måneds politiske målinger, står partiet til 1,9 procent af stemmerne. Med en statistisk usikkerhed på 0,4 procent ligger Nye Borgerlige ifølge barometeret altså og vipper på spærregrænsen for at komme i Folketinget.

Nye Borgerlige kan ende med at give hovedpine hos de borgerlige partier. Hvis partiet forsætter med at danse omkring spærregrænsen og ender med ikke at komme ind ved næste folketingsvalg, vil det betyde borgerligt stemmespild, som kan gøre det sværere for blå blok at blive siddende på regeringsmagten.

Hvis vi kaster et blik på blokkene, er der i øjeblikket dødt løb. Blå blok står samlet til at modtage 50,1 procent af stemmerne, mens rød blok står til 50 procent af vælgernes stemmer. Med en statistisk usikkerhed på +/- to procentpoint, er der altså ikke nogen signifikant forskel i blokkenes stemmeandele.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.