Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Fem partier har rykket sig siden valget

Tre partier har høstet større vælgeropbakning siden valget. To partier er gået tilbage, viser Berlingske Barometer.

To partier, nemlig Venstre og Socialdemokratiet, har oplevet tilbagegang siden valget. Her ses Kristian Thulesen Dahl (DF), Mette Frederiksen (S) og Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved en partilederrunde.
To partier, nemlig Venstre og Socialdemokratiet, har oplevet tilbagegang siden valget. Her ses Kristian Thulesen Dahl (DF), Mette Frederiksen (S) og Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved en partilederrunde.

Trekvart år er gået siden folketingsvalget i den 18. juni 2015. Men hvilke partier har haft succes de seneste tre kvartaler, og hvem har tabt vælgere?

Hele fem partier har oplevet op- og nedture siden valget, viser Berlingske Barometer.

Bortset fra Socialistisk Folkeparti, der ligger på status quo, har vælgertilslutningen til hvert eneste parti i rød blok rykket sig markant.

Socialdemokratiet står ringere end ved valget og står i dag til at få 24,5 procent af stemmerne. Det er 1,8 procentpoint lavere og dermed statistisk signifikant. Ellers er det gået fremad i rød blok. Det Radikale Venstre fik ikke et godt valg, men tilslutningen i dag er en smule bedre, hvor 5,6 procent af vælgerne ifølge barometeret ville stemme på partiet.

Også Enhedslisten, der står til at få 9,1 procent af stemmerne, er gået lidt frem set i forhold til valget sidste år. Sidst, men ikke mindst - faktisk tredjestørst i rød blok- er Alternativet til gengæld gået frem i forhold til valget.

Ikke et eneste af partierne i blå blok har ifølge barometeret formået at tiltrække en større vælgerskare end ved valget. Tværtimod er  Venstre, som er det eneste parti, der ligger markant anderledes, gået tilbage.

Det efterlader en blokfordeling med 50 procent til hver af blokkene.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.