Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Enhedslistens kurs er stabil

Hvis der var valg i dag, ville Enhedslisten kunne mønstre 8,8 pct. af vælgernes stemmer. Det viser Berlingske Barometer.

Hvis der var valg i dag, ville Enhedslisten kunne mønstre 8,8 pct. af vælgernes stemmer.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Ved Folketingsvalget i 2015 fik partiet 7,8 pct af vælgernes opbakning, da krydsene skulle sættes.

Ændringen i Enhedslistens popularitet ligger lige præcis uden for den statistiske usikkerhed på 0,8 pct, og viser derfor en mindre statistisk signifikant fremgang til partiet.

Sidst vi barometertjekkede Enhedslisten var i juni, hvor partiet stod til at kunne høste 9 pct. af stemmerne.

Hvis man kigger på mandatfordelingen i blokkene, står rød blok ifølge Berlingske Barometer til at få 50,8 pct. af stemmerne, mens blå blok ligger til 49,1 pct.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.