Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Dødt løb mellem blokkene

Rød bloks føring er forsvundet igen, viser Berlingske Barometer.

Socialdemokraterne med formand Mette Frederiksen i spidsen ligger på niveau med valgresultatet i juni 2015, men rød blok har mistet de seneste ugers forspring. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016)
Socialdemokraterne med formand Mette Frederiksen i spidsen ligger på niveau med valgresultatet i juni 2015, men rød blok har mistet de seneste ugers forspring. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016)

Så gik den ikke længere for rød blok. Rød blok har på det seneste ligget statistisk signifikant højere end blå blok. I nogle uger har blokken endda haft udsigt til 90 eller 91 mandater ved et eventuelt folketingsvalg. Men nu er flertallet forduftet, viser et tjek af Berlingske Barometer, vores vægtede gennemsnit af meningsmålinger.

Rød blok står i øjeblikket til at få 50,3 procent af stemmerne og er dermed ikke nævneværdigt foran blå blok.

Ændringen i styrkeforholdet mellem blokkene skyldes ikke, at et enkelt parti stormer frem - det sker som bekendt sjældent - men at to partier er målt højere i barometeret.  De to partier, der dog hver for sig ikke kan prale af en fremgang, er Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Dansk Folkeparti står til at få 20,3 procent af stemmerne. Liberal Alliance står til 8,0 procent.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.   

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.