Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barometertjek: Hver sjette vælger vil stemme på LA eller Enhedslisten

Tilsammen har Liberal Alliance og Enhedslisten opbakning fra hver sjette vælger, viser Berlingske Barometer.

Enhedslistens Pernille Skipper holder partiledertale på den store scene til Folkemødet 2016 fredag d. 17.06.2016.
Enhedslistens Pernille Skipper holder partiledertale på den store scene til Folkemødet 2016 fredag d. 17.06.2016.

Opdateret kl 15:58 med en ny overskrift.

De alleryderste partier i Danmark på den traditionelle højre- og venstre-skala har pæn opbakning hos danske vælgere. Tilsammen står Enhedslisten og Liberal Alliance til at få godt 16 procent af vælgernes stemmer - svarende til hver sjette vælger - hvis der var folketingsvalg i morgen.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af de seneste politiske meningsmålinger.

Enhedslisten står i denne uge til 8,5 procent af stemmerne, mens Liberal Alliance står til 7,9 procent. Dermed er de mere rene former for socialisme og liberalisme altså velrepræsenteret på den danske politiske scene.

Begge partier har ligget stabilt i barometeret siden folketingsvalget i juni 2015.

For Liberal Alliance har tilværelsen, målt på vælgerstemmer, aldrig været nævneværdigt bedre.

For Enhedslisten er situationen en anden. For få år siden ville over 13 procent stemme på partiet. Siden dengang i maj 2013 har fem procent af de ca. fire millioner stemmeberettigede - altså op imod 200.000 vælgere - fundet et andet sted at sætte krydset.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.