Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ammitzbøll lover reformer efter vismænds jobadvarsel

Der er brug for reformer, der udvider arbejdsstyrken. Det gælder blandt andet tilbagetrækning, SU og skat.

København. De økonomiske vismænd peger tirsdag i en opdateret prognose på begyndende problemer med at skaffe arbejdskraft.

Det kalder på reformer på flere områder, lyder meldingen fra indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

- Der er brug for, at der bliver lavet reformer, der udvider arbejdsstyrken. Vi skal blive bedre til at få udlændinge ud på arbejdsmarkedet. Vi skal se på tilbagetrækningsalder, SU og skat, siger Ammitzbøll.

Han lover initiativer fra regeringen "i løbet af i år".

Økonomerne peger på, at det bliver stadigt sværere at finde ledige hænder, i takt med at beskæftigelsen stiger.

- Denne prognose bekræfter regeringens fokus på reformer, der øger arbejdsudbuddet. Det må være et wakeupcall til Folketinget, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Det kræver ifølge ministeren, at man ser på både arbejdsudbud og produktivitetsforbedringer.

- Man kan ikke udelukke det ene af de to instrumenter, hvis man gerne vil gøre noget godt for dansk økonomi, siger indenrigs- og økonomiministeren.

Ammitzbøll vil se på reformer, så det bedre kan betale sig at arbejde. Det skal ske gennem blandt andet skattereformer og tilbagetrækningsalder.

- Det haster lidt med at få truffet nogle af de beslutninger. Det håber jeg, vi kan få Folketinget med på. Det vil være vigtigt, så vi kan fastholde den økonomiske vækst også fremadrettet, siger ministeren.

Økonomerne forventer, at dansk økonomi vil vokse med 2,3 procent næste år. Den vil holde sig på samme niveau de efterfølgende år, lyder prognosen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.