Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativets ordfører: Danske bomber giver medvind til IS

Udenrigsordfører hos Alternativet, Ulla Sandbæk, mener, at den aktivistiske danske udenrigspolitik er en »katastrofe«, og at vi sender hellige krigere i armene på Islamisk Stat.

Danmark begår en stor fejl, når vi uge efter uge sender jagerfly på vingerne og kaster bomber i hovederne på Islamisk Stat (IS) i Irak.

Sådan lyder den krasse kritik fra Alternativets udenrigsordfører Ulla Sandbæk (Å).

»Det er ikke en god ide at gå ind med våben. Man gør lokalbefolkningen fantastisk vrede, og især med ISIS (anden betegnelse for IS, red.) ser vi, hvordan der kommer hellige krigere i kæmpemæssige strømme,« siger Ulla Sandbæk til DR Nyheder.

Hun kalder den aktivistiske danske udenrigspolitik »meget katastrofal«.

»Jo mere vi bomber, des mere bliver ISIS forsynet med hellige krigere fra resten af området, og des mere bliver lokalbefolkningen vrede, fordi vi heller ikke kan undgå at bombe dem,« siger hun til DR Nyheder.

Et flertal i Folketinget gav i efteråret grønt lys til, at Danmark sendte syv F-16-fly afsted for at deltage i den amerikanskledede aktion mod IS i Irak. Kun Enhedslisten og Alternativets ene folketingsmedlem, Uffe Elbæk (Å), stemte imod.

Alternativet har endnu ikke formuleret en officiel udenrigspolitik, og Ulla Sandbæk understreger, at hun foreløbig udtaler sig på egne vegne.

Flere meningsmålinger sender Alternativet op over spærregrænsen og ind i Folketinget ved det kommende valg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.